Çevrimiçi gerçekten sınırsız ve ücretsiz bir yazar yapay zeka hikaye oluşturucu var mı?

Ücretsiz ve sınırsız kullanım sağlayan bir yapay zeka hikaye oluşturucusu arıyorum, ancak denediğim her site ya metin çıktısını sınırlıyor ya da deneme süresinden sonra ödeme istiyor. Gerçekten sınırsız ve ücretsiz bir seçenek ya da kullanımınızı kısıtlamayan bir araç bilen var mı? Çok yazı yazıyorum ve gizli ücretler olmadan güvenilir bir şeye ihtiyacım var.

Açıkçası, şu anda “sınırsız ücretsiz YZ hikaye oluşturucu” olayı tam anlamıyla bir efsane. Denediğim her hizmet — Sudoyazı’dan RomanYZ’ye, Karakter.YZ’ye kadar — sana biraz oynama imkânı tanıyor, sonra da “bir varmış bir yokmuş” bile diyemeden ücret duvarını pat diye indiriveriyor. Ücretsizmiş gibi yapanların bile ya günlük bir kota sınırlaması, ya oluşturduğun hikâyeleri kelime sınırıyla katletmesi, ya da daha ilk birkaç çıktından sonra kredi kartını istemesi var. Bir de “kendi API anahtarını kullan” yaklaşımı var ki — tamam, kullanımınıza göre para kesildiğini görmezden gelirseniz bu “ücretsiz”.

GitHub’da ortalıkta dolanan bir sürü açık kaynak şey var (KoboldYZ, SaçmaMeyhane gibi), ama yerel kurulumlarla, model ağırlıklarını indirmekle, belki güçlü bir ekran kartına ihtiyacınız olmasıyla veya boğulmak üzere olan bir Google Colab defteri arayışıyla uğraşmak istemiyorsanız, o kadar kolay çalış-tak-oyna denemez. Teorik olarak bu şekilde neredeyse “sınırsız” bir şey elde edebilirsiniz — ama bu da sabrınız, bilgisayar hızınız ve web tabanlı Colab şeylerinde Google’ın GPU gücünü ne kadar süre bedavadan kullanmanıza izin verdiği kadar sınırlı.

Web sitelerinin faturalarını ödemesi gerek ve eğer akşam yemeğinde telesatıcıdan daha saldırgan reklamlardan destek almıyorlarsa, sana sınırsız YZ işlem gücünü öyle bedava sunmayacaklar. Aslında, hakikaten sınırsız, tuzaksız, kayıtsız, ücretsiz çalışan bir YZ hikaye oluşturucu bulunursa, herhalde ufak çaplı bir altına hücum olur, 20 dakikada aşırı kullanım yüzünden kapatılır.

Yani, dürüst olmak gerekirse, çevrimiçi, gerçekten sınırsız, tamamen ücretsiz ve kaliteli bir şey yok. Bilen varsa, sınıfta paylaşsın — internet topluca saldırıp yok etmeden önce bir göreyim isterim.

İşte acı gerçek: Eğer internette sınırsız, ücretsiz ve yüksek kaliteli bir Yapay Zekâ hikâye anlatıcısı arıyorsan, muhtemelen gerçekten sınırsız ve gizli koşulsuz bir seçenek bulmaktansa Kocaayak’ı bulman daha olası. @vrijheidsvogel’in zaten belirttiği gibi, her “sınırsız” araç sadece bir yere kadar sınırsızdır—günlük kota, kullanım limiti ya da sürpriz bir “lütfen abone olun” ekranına kadar. Ve o açık kaynaklı alternatifler mi? Evet, varlar, ama dolar harcamak yerine teknik sorunlarla uğraşırsın. Bir keresinde patates bilgisayarımda yerel bir model kurmaya bütün hafta sonumu harcadım, sadece 3 paragraf oluşturdum ve ardından bilgisayarı dumanlar içinde çökerttim. Yani “bana destansı bir fantezi yaz” demek yerine, “antik laptopuma roket bilimi öğretmek” gibi oldu.

Tamam, teknik olarak bazen “sınırsız” etiketli garip siteler veya GitHub üzerinden yeniden barındırılan arayüzler bulabilirsin ama 2 hafta ver: ya site kapanır, ya kalitesi berbattır, ya da sunucuları ücretsiz hesap isteyen 10.000 yazar tarafından doldurulunca ödeme duvarı eklerler.

Açıkçası, eğer bu sınırlamalar senin için uygunsa ya da teknik zorluklarla uğraşmak ve RAM’ini yakmak riskine girmek istiyorsan, beklentilerini yeniden gözden geçirmenin zamanı geldi. Birisi gerçekten o efsanevi sonsuz Yapay Zekâ hikâye üreticisini bulursa—yani tam anlamıyla bitmeyen bir hikâye makinesi—ya eriyecek, botlar tarafından saldırıya uğrayacak, ya da sunucu faturası gelince sessizce kaybolacaktır. İnternette ücretsiz öğle yemeği yetişmez. Hikâye üretici sana reklam göstermiyorsa, %99,9 ihtimalle birazdan başlayacaktır.

Ama bak, eğer tek istediğin kısa parçalar ve gizliliğin veya veri toplanması umurunda değilse; internetin karanlık bir köşesinde her zaman şüpheli araçlar bulunur. Aksi halde, ya kasaya gidip ödeme yapacaksın ya da kendin kuracaksın (ve GPU’nun sağ kalması için dua edeceksin). Birisi gerçekten bunu çözer de “gerçekten sınırsız” Yapay Zekâ hikâye aracı bulursa, lütfen her yere paylaş gitmeden önce. O zamana kadar, ücretsiz 500 kelimelik limitin ve uzakta bir yerde kapanan başka bir ödeme duvarının sesiyle idare et.