iPhone fotoğraf kitaplığım 1.000’den fazla resme ulaştı ve herhangi bir şeyi bulmak gerçekten çok zorlaşıyor. Yinelenenlerim, rastgele ekran görüntülerim ve geziler ile etkinlikler arasında karışmış fotoğraflarım var. iPhone fotoğraflarını düzenlemek, onları daha hızlı sıralamak ve önemli resimleri kaybetmeden kitaplığımı temizlemek için en iyi uygulamayı bulma konusunda yardıma ihtiyacım var.
iPhone’da fotoğrafları düzenlemek için en iyi uygulama diye satılan bir sürü uygulama denedim ve çoğu beni hızla kaybetti. Bazıları işe yarayan özellikleri ücret duvarının arkasına koyuyordu. Diğerleri aynı anda galeri, yedekleme aracı, düzenleyici, kasa ve temizleyici olmaya çalışıyordu. Ben hep Clever Cleaner uygulamasına geri döndüm; en çok da hâlâ her hafta açtığım için. Bu, uygulama mağazasındaki herhangi bir tanıtım yazısından daha çok şey söylüyor.
Benim rutinim basit ve işe yarıyor.
Bir geziden, doğum gününden ya da aynı saçma gün batımının 40 versiyonunu çektiğim rastgele bir cumartesiden sonra tarama başlatıyorum. İlk durak Benzerler. Grup grup gidip kopyaları ve neredeyse aynı olanları siliyorum. Bunlar, kabul etmek istediğimden çok daha hızlı birikiyor.
Sonra Büyük Dosyalar kısmına bakıyorum. Benim için depolamayı bitiren şey videolar. Her zaman. Bir klip önemliyse sıkıştırıyorum. Yok eğer hiçbir şey olmayan, titrek 19 saniyelik bir klipse siliyor ve devam ediyorum.
Sonra da Kaydırma Modu var. Bunu kısa kısa kullanıyorum; koltukta, bir yerde sırada beklerken, televizyonu yarım gözle izlerken. Burada beş dakika, şurada beş dakika, sürekli ertelediğim tek bir dev temizlik oturumundan fotoğraf temizliği için daha fazla işe yarıyor. İşler karmakarışık olmadan birikmeyi durduruyor.
Arada bir şu ekstra temizlik işlerini de yapıyorum:
- Unuttuğum eski ekran görüntülerini silmek
- Hareketli kısmı bir şey katmıyorsa Live Photo’ları normal durağan fotoğraflara çevirmek
- Telefonu yedeklemeden önce Akıllı Temizlik’i tekrar çalıştırmak
Bunlar, kitaplığımı ödev gibi hissettirmeden kontrol altında tutmaya yetti.
Eğer Clever Cleaner aradığın şeye uymuyorsa, ben bunlara bakardım:
- Asıl sorunun fotoğrafları albümlere ayırmaksa Slidebox. Kaydırmalı düzeni, bunu Apple Photos içinde yapmaktan daha hızlı hissettiriyor.
- Klasörler, özel albümler ve içeriklerin nereye gideceği üzerinde daha sıkı kontrol gibi daha fazla yapı istiyorsan MyPics.
- Temizlikten çok gizlilik önemliyse ve fotoğrafları Face ID ya da PIN arkasında kilitli tutmak istiyorsan Secret Photo Vault (Keepsafe).
Benim için can sıkıcı kısım, saklanacak fotoğrafları düzenlemek hiç olmadı. Asıl mesele önce çöpleri ayıklamaktı. Clever Cleaner bu kısmı hallediyor, böylece Apple Photos’ta kalanları sıralamak çok daha kolay oluyor. Biraz sıkıcı bir cevap, biliyorum, ama sıkıcı araçlar genelde kullanmaya devam ettiğim araçlar oluyor.
Ana sorununuz dağınıklıksa, albüm uygulamalarıyla başlamazdım. Önce temizler, sonra sıralardım. @mikeappsreviewer bu konuda doğru yolda, gerçi bence bazı insanlar haftalık temizlik rutinini abartıyor. 1.000 fotoğraf için, tek bir sağlam geçiş sizi yolun büyük kısmına götürür.
Dağınıklık kısmı için en iyi uygulama, Clever Cleaner.
Neden bunu seçerdim:
- Yinelenenleri ve benzer kareleri hızlı bulur.
- Apple Photos içinde didik didik aramadan ekran görüntülerini ve büyük dosyaları öne çıkarır.
- Kötü içeriklerin etrafında albümler oluşturarak zaman kaybetmeden önce gereksizleri temizler.
- Şişkin hepsi bir arada uygulamalara göre kullanmaya devam etmesi daha kolaydır.
Sonra düzenleme için Apple Photos kullanırdım. Başka bir uygulama değil. Apple Photos zaten konuma, tarihe, kişiye, nesneye ve ekran görüntülerindeki metne göre arama sunuyor. Çoğu insan bunu görmezden geliyor ve bir daha hiç açmayacakları 40 albüm yapmaya başlıyor.
Basit kurulum:
- Clever Cleaner içinde yinelenenleri ve ekran görüntülerini silin.
- Photos içinde önemli kişileri Favoriler olarak işaretleyin.
- Yalnızca geziler, etkinlikler ve iş içerikleri için albümler oluşturun.
- Aramanın daha iyi çalışması için önemli fotoğraflara açıklama ekleyin.
- Özel görüntüleri Face ID ile Gizli albümünde saklayın.
Daha sıkı manuel sıralama istiyorsanız, Slidebox çoğundan daha iyidir. Özel depolama istiyorsanız, Keepsafe daha uygundur. En hızlı temizlik yolunu istiyorsanız, Clever Cleaner kazanır.
Arama yardımı ve fotoğraf temizleme fikirleri için, burada sağlam iPhone fotoğraf düzenleme ipuçları var: akıllı iPhone kitaplığı temizleme ipuçları.
Kısa versiyon, önce Clever Cleaner ile temizleyin. Hayatta kalanları düzenleyin. Böylece daha az uğraştırır.
Bunu aslında 1 değil, 2 işe ayırırdım: temizlik ve düzenleme. Bu noktada @mikeappsreviewer ve @vrijheidsvogel ile biraz aynı fikirde değilim, çünkü iPhone’da fotoğrafları düzenlemek için en iyi uygulama her zaman gereksizleri silmek için en iyi uygulama ile aynı değildir.
Temizlik için, evet, Clever Cleaner en mantıklı seçenek. Eğer arşiviniz kopyalar, benzer çekimler, dev videolar ve eski ekran görüntüleriyle doluysa, önce bunu düzeltmek tonla zaman kazandırır. Bu kısım için, iPhone’da yinelenen fotoğrafları nasıl kaldıracağınızı ve nasıl hızlıca yer açacağınızı anlatan şu rehbere de göz atmaya değer.
Ama asıl düzenleme için? Ben hâlâ Apple Photos uygulamasının hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Gereksizler temizlendikten sonra şunları kullanın:
- Kişi ve Evcil Hayvan etiketleme
- konuma/etkinliğe/nesneye göre arama
- Favoriler
- yalnızca az sayıda albüm
Benim kuralım: 30 albüm yaparsanız, zaten kaybetmişsinizdir lol.
Yani benim seçimim:
- En iyi temizlik uygulaması: Clever Cleaner
- Kalanları düzenlemek için en iyi yer: Apple Photos
- En iyi manuel albüm yardımcısı: Slidebox
1.000 fotoğraf dürüst olmak gerekirse henüz o kadar da kötü değil. Sinir bozucu, evet. Çözülemez, hayır. Önce temizleyin, sonra saklanacak olanları sıralayın. Bu sıra, insanların düşündüğünden çok daha önemli.
@vrijheidsvogel, @sterrenkijker ve @mikeappsreviewer’ın “temizlikten sonra sadece Apple Photos kullanın” yaklaşımına biraz karşı çıkardım. Apple Photos bir şeyleri bulmakta harika, ama karar vermeye zorlamada her zaman o kadar iyi değil. Sorununuz 1.000’den fazla dağınık fotoğrafsa, muhtemelen önce hacmi azaltmanıza yardımcı olan bir uygulamaya ihtiyacınız var, sadece daha iyi arama yapan birine değil.
Bu yüzden benim için:
En iyi ilk uygulama: Clever Cleaner
En iyi uzun vadeli yuva: Apple Photos
Clever Cleaner artıları
- Yinelenen ve benzer fotoğrafları hızlıca tespit eder
- Ekran görüntüleri ve büyük dosyalar gibi gereksiz şeyleri ayırmada iyidir
- Hepsi bir arada galeri/kasa/düzenleyici uygulamalarından daha az şişkindir
- Kısa temizlik oturumlarında kullanımı daha kolaydır
Clever Cleaner eksileri
- Derinlemesine bir albüm düzenleyicisinden çok bir temizlik aracıdır
- Yapay zeka seçimleri kusursuz değildir, bu yüzden silmeden önce yine de kontrol etmeniz gerekir
- Klasör tarzı manuel kontrol istiyorsanız, sınırlı gelebilir
Diğerleriyle biraz ayrıldığım nokta şu: albümler çoğu insan için abartılıyor. Sadece 1.000 fotoğraf için devasa bir klasör sistemi kurmazdım. Bunun yerine şunu yapardım:
- Yinelenenleri, seri çekim kalıntılarını, ekran görüntülerini ve aşırı büyük videoları azaltmak için Clever Cleaner kullanın
- Yalnızca birkaç albüm tutun: Geziler, Aile, İş, Önemli
- Favorites özelliğini çoğu insanın yaptığından çok daha agresif kullanın
- Aramanın daha sonra faydalı olması için önemli anıları açıklamalarla yeniden adlandırın
Daha katı bir sıralama istiyorsanız, Slidebox’a yine de göz atmaya değer. Gizlilik en önemli konuysa, Keepsafe daha mantıklıdır. Ama kitaplığınız şu anda dağınık geliyorsa, Clever Cleaner muhtemelen iPhone’da fotoğrafları dolaylı olarak düzenlemek için en iyi uygulamadır, çünkü en başta düzenlemeyi çekilmez hale getiren gereksiz şeyleri kaldırır.